menu
Assesoria técnica
Damos respuesta a cualquier duda y le asesoramos para encontrar la solución más óptima para
¿Necesitas ayuda?

Alerten dels nivells de metalls pesants en aliments infantils d´EEUU


La organització Environmental Defense Fund (EDF) informa que un estudi publicat per Consumer Reports revela que els nivells de plom, cadmi i arsènic orgànic trobats en aliments per infants i nens comercialitzats a Estats Units són "preocupants".

Per al seu informe, Consumer Reports va analitzar mostres de 50 productes incloent cereals, snacks, plats principals i fruites i verdures. Van trobar nivells mesurables d´almenys un dels tres metalls pesants mencionats a cada producte, amb nivells preocupants en 2/3 dels productes.

Tom Neltner, Chemicals Policy Director d´EDF, explica que "tot i que l´exposició a un metall pesant en un únic aliment podria no afectar als nens, el més preocupant és l´impacte acumulatiu de l´exposició a nivells baixos de tots els aliments de la dieta".

EDF afegeix que l´estudi es basa en les seves troballes prèvies sobre metalls pesants en aquests aliments, i demana que la Food and Drug Administration (FDA) i els fabricants es posin en marxa per oferir uns productes infantils més segurs. Així, a Juny de 2017, aquesta organització va publicar l´informe Lead in Food: A Hidden Health Threat, que repassava dades recollides i analitzades per la FDA des de 2003 fins a 2013 i va trobar que el plom es va detectar en el 20% de les mostres d´aliments per infants, en comparació amb el 14% en altres aliments. Vuit tipus d´aliments, incloent sucs de fruita, tubercles i galetes, tenien plom detectable en més que el 40% d´altres mostres.

A Desembre de 2017, EDF va realitzar una actualització amb les dades de la FDA sobre el plom des de 2014 fins 2016. Mentre que els resultats en el cas dels sucs de fruites havíen millorat, els nivells seguien sent alts per als snacks i els tubercles.

Font: revista alimentaria


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestraPolítica de Privacidad y Política de Cookies.
Aceptar