menu
Assesoria técnica
Damos respuesta a cualquier duda y le asesoramos para encontrar la solución más óptima para
¿Necesitas ayuda?

Consulta pública prèvia a l´aprovació de la norma de qualitat dels olis d´oliva i de sansa d´oliva


S´esta treballant per modifica el Reial decret 308/1983, pel qual s´aprova la Reglamentació tecnicosanitària dels olis vegetals comestibles. En aquest procés, el Ministeri d´Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha realitzat una consulta pública relacionada amb el futur Projecte de reial decret per qual s´aprova la norma de qualitat dels olis d´oliva i de sansa d´oliva.

L´objectiu de la consulta pública era recollir l´opinió de les persones i entitats més representatives potencialment afectades per la futura norma en relació amb:

  1. Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa
  2. La necessitat i oportunitat de la seva aprovació
  3. Els objectius de la norma
  4. Les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores

El termini per enviar les consideracions sobre aquest tema era de 15 dies hàbils i va finalitzar el 10 de gener de 2018.

El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va informar a mitjans de desembre els membres de la Taula Sectorial Agrària de l´Oli per si tenien consideracions a fer.

La finalitat de modificar la normativa bàsica dels olis d´oliva és actualitzar la Reglamentació tecnicosanitària dels olis vegetals aprovada l´any 1983 per adaptar-la a la normativa comunitària i als avenços tecnològics. El Reial decret de 1983 ha estat modificat en diverses ocasions, i, per raons de seguretat jurídica, caldria derogar-la i substituir-lo per una norma específica per als olis d´oliva i els olis de sansa d´oliva.

Es pretén substituir la reglamentació actual dels olis d´oliva i dels olis de sansa d´oliva per una norma de qualitat que no inclourà aspectes higienicosanitaris. I també s´aprofitarà per adequar els sistemes de producció, autocontrol i traçabilitat, envasament i etiquetatge a l´evolució dels criteris i avenços tecnològics.

Font: Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestraPolítica de Privacidad y Política de Cookies.
Aceptar