menu
Assesoria técnica
Damos respuesta a cualquier duda y le asesoramos para encontrar la solución más óptima para
¿Necesitas ayuda?

Indicacions de l´etiquetat de l´oli d´oliva


Segons els Reglament d´Execució (UE) 29/2012 de la Comissió, els agents econòmics tenen la possibilitat d´incloure diferents indicacions facultatives (acidesa, campanya de collita,...) a l´etiquetat dels olis d´oliva i dels olis d´orujo d´oliva, en determinades condicions específiques.

Amb la finalitat de no induir a error als consumidors, es convenient aclarir la indicació de les possibles al·legacions facultatives. Per això, s´acaba de publicar el Reglament Delegat (UE) 2018/1096 que modifica el Reglament d´Execució (UE) 29/2012 en el que respecta als requisits applicables a determinades indicacions de l´etiquetat de l´oli d´oliva.

Les modificacions establertes al nou Reglament són:

  • La indicació de l´acidesa màxima, podrà figurar únicament si s´acompanya de la indicació (en caràcters del mateix tamany que apareguin al mateix camp visual) de l´índex de peròxids, del contingut de les ceres i de l´absorvència a l´ultraviolat.
  • La campanya de collita s´indicarà a l´etiqueta ja sigui com la campanya de comercialització corresponent, o com el mes i l´any de collita, en aquest ordre. El mes correspondrà al d´extracció de l´oli de les olives.
  • Els Estats Membres podràn decidir que la campanya de collita s´hagi d´indicar a l´etiquetat dels olis d´oliva, obtinguts d´olives recolectades al seu territori i destinats únicament als seus mercats nacionals. Aquesta decisió ha de ser comunicada a la Comissió i no impedirà que els olis d´oliva etiquetats abans de la data en la que la decisió sorgeixi efecte, puguin ser comercialiltzats fins que s´esgotin les existències.

Font: elika


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestraPolítica de Privacidad y Política de Cookies.
Aceptar