menu
Assesoria técnica
Damos respuesta a cualquier duda y le asesoramos para encontrar la solución más óptima para
¿Necesitas ayuda?

Legislació: el sorbat càlcic, fora dels additius autoritzats


Recentment s´ha publicat el Reglament (UE) 2018/98 de la Comissió, de 22 de gener de 2018, que modifica els annexes II i III del Reglament (CE) nº 1333/2008 del Parlament Europeu i del Consell i l´annex del Reglament (UE) nº 231/2012 de la Comissió pel que fa al sorbat càlcic (E 203).

 Al juny de 2016, la Comissió Europea va posar en marxa una convocatòria pública per recollir dades científiques i tecnològiques sobre l´àcid sòrbic (E 200), el sorbat potàsic (E 202) i el sorbat càlcic (E 203), amb l´objectiu d´omplir els buits de dades assenyalades al dictamen científic sobre la re-avaluació portada a terme per l´Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

No obstant, cap empresa va proporcionar les dades necessàries sobre genotoxicitat relatives al sorbat càlcic (E 203), per la qual cosa la EFSA no pot completar la seva re-avaluació de la seguretat d´aquesta substància como additiu alimentari.

Per tant, procedeix a retirar el sorbat càlcic (E 203) de la llista de la Unió d´additius alimentaris autoritzats

Per tal que els explotadors d´empreses alimentàries s´adaptin als nous requisits o trobin alternatives al sorbat càlcic (E 203), el present Reglament s´ha d´aplicar sis mesos després de la seva entrada en vigor.

Font: Revista Alimentaria


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestraPolítica de Privacidad y Política de Cookies.
Aceptar